">辽宁成考网

您现在的位置:主页 > 高起点辅导 > 英语辅导 >  > 正文

2018年成人高考高起点英语基础试题(二)

2018-09-14编辑01辽宁成人高考网

2018年成人高考高起点英语基础试题(二)

The number of speakers of English in Shakespeare's time is estimated to have been about fivemillion. Today it is estimated that some 260 million people speak it as a (an) 21language,mainly in the United States, Canada, Great Britain, Ireland, South Africa, Australia and New Zealand.In addition to the standard varieties of English found in these areas,22 are a great many regionaland social varieties of the language as well as 23 levels of usage that are employed both in itsspoken and written forms.

In fact,it is 24 to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate working knowledge of English in addition to their own languages. The 25 for Englishlearning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is 26 to explainand still more difficult to judge 27 forms an adequate working knowledge~~for each situation.

The main reason for the widespread 28 for English is its present day importance as a worldlanguage. Besides 29 the indefinite needs of its native speakers, English is a language in whichsome of important works in science, technology, and other 30 are being produced, and not alwaysby native speakers. It is widely used for 31 purposes as meteorological ( 气象的 ) and airportcommunications, international conferences, and the 32of information over the radio and televi-sion networks of many 33. It is a language of wider communication for a number of developingcountries, specially former British colonies. Many of these countries have multi-lingual 34 andneed a language for internal communication in such matters as government, commerce, industry, lawand 35 as well as for international communication and for entrance to the scientific and techno-logical developments in the West.

1题应选( )

A.foreignB.nativeC.secondD.Official

参考答案:B

参考解析:

随着科技的发展,英语已成为我们日常生活中不可缺少的语言工具,并被全球各国广泛接受。

根据紧接着的国家名称的提示可知是指将英语作为母语的人数。

2题应选( )

A.theyB.whichC.thereD.that

参考答案:C

参考解析:

该句前面是in addition t0引导的介词短语,可以确定不是定语从句,再分析句子结构,可知该句应为there be句型。

3题应选( )

A.variousB.similarC.FhaniliarD.same

参考答案:A

参考解析:

由前面的varicries of the language提示,以及as well as应连接并列成分可知A项正确。

4题应选( )

A.possibleB.necessaryC.unnecessaryD.Impossible

参考答案:D

参考解析:

操持语言的人数可以估计,但人们掌握语言的程度就很难估计了,所以用impossible。

5题应选( )

A.purposeB.causeC.effectD.method

参考答案:A

参考解析:

根据上下文的意思可知,人们学习英语的目的不同,掌握语言的程度也不同。